Rețete

Rețete de pâine

Rețetă de pâine: amestec făină spelta și făină de grâu

Pâine - amestec făină spelta și făină de grâu
Pâine – amestec făină spelta și făină de grâu

Ingrediente

făină integrală spelta 400 g
griș 100 g
făină Gyermelyi 550 300 g
apă 400 g
fulgi de cartofi 3 linguri
drojdie 40 g
ulei 3 linguri
zahăr 2 lingurițe
sare 3 lingurițe

Preparare

  • frământare cu mixer: 20-25 minute
  • dospire 30 minute
  • modelare
  • dospire 30 minute
  • ungere cu apă
  • coacere la 190-200 grade timp de 50-60 minute

Rețetă de pâine: cu cartofi din făină integrală spelta

Ingrediente

făină integrală spelta 700 g
aluat vechi (sau maia) 250 g
drojdie 9 g
cartofi 400 g
sare 2,5 lingurițe
ulei 3 linguri
apă 350 ml

Preparare

Cartofii fierți se sfărâmă, se amestecă ingredientele și se frământă. După frământare se pun întrun loc răcoros 250 g de aluat (se va folosi la următoarea ocazie ca aluat vechi).
Se lasă la dospit timp de o oră. Dacă nu se folosește drojdie, doar aluat vechi sau maia, atunci timpul de dospire este de minim 3 ore.
Se coace întro oră în cuptor preîncălzit.