Făină integrală de ovăz: beneficii
Produsele din făină integrală de ovăz ne ajută să fim vioi și sănătoși.
- Este o sursă bogată de calciu, are efect benefic asupra stării oaselor și danturii.
- Conține inozitol, care contribuie la reducerea nivelului de colesterol și previne depunerea colesterolului pe pereții vaselor sanguine.
- Se ușor digerabil, fibrele ajută sistemul digestiv.
- Ideal pentru prevenirea gastritei.
- Având indicele glicemic redus poate fi consumat și de bolnavii de glicemie.
- Conținutul redus de grăsimi ajută stabilizarea nivelului de glicemie.
- Este anti depresant natural, ajută în cazul unui mod de viață stresant și la depresie.
- Ajută în prevenirea bolilor sistemului cardiovascular.
- Ajută slăbirea și la controlul greutății corporale.
- Accelerează regenerarea celulelor.
- Reduce riscul apariției cancerului.
- Ovăzul nu irită mucoasa stomacului, iar consumul regulat și îndelungat regenerează mucoasa.
- Făina integrală de ovăz conține multe vitamine B.
- Știm de mult timp că ovăzul este un nutrient foarte important, dar efectul activ asupra inimii și sistemului cardiovascular a fost dovedit doar în anii 80 ai secolului trecut de către oamenii de știință.
- Reduce riscul apariției tensiunii ridicate și a diabetului.
- Putem trage concluzia că consumul regulat a preparatelor din ovăz poate îmbunătăți starea sănătății noastre, cum ar fi funcționarea sistemului digestiv.
Conținut în vitamine
Vitamine | cantitate | CR %* |
Vitamina B6 | 0,125 mg | 6% |
Vitamina E | 0,7 mg | 3% |
Vitamina K | 3,2 μg | 4% |
Tiamină | 0,692 mg | 46% |
Riboflavin | 0,125 mg | 7% |
Niacina | 1,474 mg | 7% |
Acid pantotenic | 0,201 mg | 2% |
Folat | 32 μg | 8% |
*Consumul de referință al unui adult în 100 g produs
Referință: skipthepie.org
Conținut în minerale
Minerale | Cantitate | CR%* |
Calciu | 55 mg | 6% |
Fier | 4 mg | 22% |
Magneziu | 144 mg | 36% |
Fosfor | 452 mg | 45% |
Potasiu | 371 mg | 8% |
Sodiu | 19 mg | 1% |
Zinc | 3,2 mg | 21% |
Cupru | 0,437 mg | 22% |
Mangan | 1,019 mg | 201% |
Seleniu | 34 μg | 49% |
*Consumul de referință al unui adult în 100 g produs
Referință: skipthepie.org